Onbir Ayın Sultanı Ramazan-I Şerif

Ramazan Paylaşmaktır.

 

Rahmetin âdetâ saÄŸanak saÄŸanak yaÄŸdığı, cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, yeryüzünü huzur ikliminin kapladığı bir zaman dilimidir Ramazan.

 

Ramazan ayı, maddî ve manevî bir çok güzelliklerin bir arada yaÅŸandığı, rûhî iÅŸtiyakın öne çıktığı mübarek bir aydır. Rahmet, bereket ve maÄŸfiret ayı olan Ramazan ayı dinî açıdan taşıdığı önemle birlikte mü’minler arasında sosyal açıdan da yardımlaÅŸma ve dayanışmanın en yüksek olduÄŸu aydır. Zekât, fitre, infak ve sadaka gibi mâlî ibadetlerimizin de var olduÄŸu, yoÄŸunlaÅŸtığı mübarek zamanlardandır Ramazan.

 

Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi Vesellem) ÅŸöyle buyurur: "Bu ay yardımlaÅŸma ayıdır, bu ay mü’minlerin rızkını arttıracak aydır. Bu ayda her kim oruçlu bir mü’mine iftar edecek bir ÅŸey verirse, yaptığı bu iÅŸ günahlarının bağışlanmasına ve Cehennemden azat olmasına sebep olur. Oruçlunun sevabından da hiçbir ÅŸey eksilmeden onun kadar sevaba kavuÅŸur."

 

Ashab-ı Kirâm’dan bazıları, "Ya Resulallah, hepimiz oruçluya iftar edecek bir ÅŸey bulup verecek durumda deÄŸiliz" dediler. Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi Vesellem): "Allah bu sevabı bir tek hurma ile, bir içim su ile, bir yudum süt ile oruçlu mü’mine iftar ettirene de verir" bu- yurdular.

 

Cenab-ı Allah (Celle Celâlühü) bu dünyada kimini zenginlik, kimini de fakirlikle imtihana tabi tutuyor. Zengin olanları fakirlerin yardımına davet ediyor. Zenginler fakirlerin açlık hallerini ancak oruçtaki açlıkla tam anlayabilirler. Oruçlu zengin, fakirin ne kadar merhamete ve ÅŸefkate muhtaç olduÄŸunu o zaman anlar.. O halde Ramazan Ayı ve oruç sosyal hayatın tanzimi için de bir vasıtadır.

 

İnsanlar arası yardımlaÅŸma ve dayanışmayı en güzel ÅŸekilde ifade eden Peygamberimiz (Sallallâhu Aleyhi Vesellem) ÅŸöyle buyurmaktadır: "KomÅŸusu aç iken tok yatan bizden deÄŸildir." Bu hadis-i ÅŸerifte Efendimiz ( Sallallâhu Aleyhi Vesellem ) bize sosyal adaleti, dayanışmayı, yardımlaÅŸmayı öÄŸretmekle kalmayıp aynı zamanda nasıl bir bakış açısına sahip olmamız gerektiÄŸini de göstermektedir.

 

Sosyal yardımlaÅŸma ve dayanışma öncelikle bireyin toplum karşısında sorumluluÄŸunu bilmesine vesiledir. Hele İslam toplumu içerisinde yardımlaÅŸmanın vasıtası olan zekât İslam’ın içtimâî köprüsüdür, insanlar arasında sadece yardımlaÅŸmayı saÄŸlamaz; aynı zamanda Müslümanlar arasında huzura, sevgiye, muhabbete, saygıya da vesile olur. Barışın, huzurun, adaletin, refahın saÄŸlanmasına zemin hazırlar. Hatta âsâyiÅŸi saÄŸlayan da zekâttır.

 

Zekât İslam’ın emridir. Sadaka ise onun ziynetidir. Biri malın bereketine diÄŸeri belâların def’ine vesiledir.

 

 

Ramazan Ayında Neler Yapıyoruz?

Ülkemizdeki yardımlaÅŸma kültür ve medeniyetinin günümüz temsilcilerinden biri de derneÄŸimizdir. KurulduÄŸu günden beri 7 kıt’a 55 ülkede "Gönüller yapmaya geldik" ÅŸiârı ile yola derneÄŸimiz, 7/24 hizmet anlayışı ile 365 günlük yardım faaliyetlerini Ramazan ayında daha yoÄŸun bir ÅŸekilde hayata geçirerek ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸmaktadır. "Hayra vesile olmanın hayır yapmış" kadar mühim olduÄŸunun ÅŸuuru ile kendi imkânlarımızın yanında hayır sahiplerinin imkânlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırmayı görev addediyoruz.

 

Ramazan ayında yapacağımız yardımlar için hazırlıklarımızı günler öncesinden tamamlıyoruz.

 

Gıda kumanyası, bayramlık elbise, kurban eti, evden eve iftarlık, sıcak yemek ikramı aynî ve nakdî yardım konu baÅŸlıkları altında yardım faaliyetlerimizi gerçekleÅŸtirmekteyiz.

 

Bağışçılarımızdan aldığımız maddî ve manevî destek ile yardım faaliyetlerimizi yürütüyor ve bu bereketli ayda gönülleri bir araya getirmek için 7/24 durmaksızın gayret ediyoruz.

 

BeÅŸir DerneÄŸi, Ramazan ayında yine veren el ile alan el arasında köprü olmak gayretindedir. Gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak ve Ramazan Ayı’nın bereketinden istifade etmelerini saÄŸlamak, bunları yaparken de insanlık haysiyet ve ÅŸerefini koruyarak, rencide etmeden yapmaktadır.

 

Sosyal incelemesi bitmiÅŸ gerçek ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, muhacirlere ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmalarımız Ramazan Ayı ile daha artmakta; Ramazanın bereketi bizim çalışmalarımıza da yansımaktadır.

 

Zekât, fitre ve bağışlarınızla eli kolu dolu bir Ramazan-ı Åžerif bereketini baÅŸta ülkemiz olmak üzere mazlum coÄŸrafyalarda kardeÅŸlerimiz ile paylaşıyoruz.

 

Başlıca yardım kalemlerimiz;

 

  • Gıda Paketi
  • Bayramlık Elbise
  • Fitre Dağıtımı
  • Zekât Dağıtımı
  • İftar Sofraları
  • İftariyelik
  • Kurban Kesim Organizasyonları
  • Mushaf-ı Åžerif Dağıtımları

 

Bir Kap Bir Kalp Projesi dünyanın en büyük iftar sofrasını gönüllerde kuruyoruz.

 

Bu projemizle bağışçıların kendi mutfaklarında piÅŸirdikleri yemekleri yoksul ailelerin sofralarına ulaÅŸtırarak bir gönül köprüsü kurulmasına vesile oluyoruz. Ramazan boyunca her gün iftardan önce, tüm Türkiye’de evden eve iftar yemeÄŸi taşıyoruz. İhtiyaç sahipleri fabrikada ya da yemek ÅŸirketinde üretilmiÅŸ yemeklerle deÄŸil, hiç tanımadığı, hiç bilmediÄŸi bir baÅŸka ailenin emeÄŸiyle piÅŸirilmiÅŸ sıcak yemekle oruçlarını açacaklar.

 

Her yıl yüzbinlerce kiÅŸi bu sofrada birlikte iftar ediyor.

 

Projemize dâhil olmak ve siz de ihtiyaç sahipleri için yemek yapmak istiyorsanız "Bir Kap, Bir Kalp" proje sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Ramazan ayı faaliyetlerimize ve güncel bilgilere ulaÅŸmak için Ramazan Özel Web Sayfamızı Ziyaret edebilirsiniz.

 

Destek Olmak İster misiniz?

 

 

 

Gıda Bankacılığı Nedir
 

 

İyiliği Hediye Et