Kapat

Briket Ev Projesi (İdlib)

briket ev, suriye, bağış, beşir derneği

Briket Ev Projesi ile Yorgun Bedenlere Yaslanacak Bir Duvar Oluyoruz

Suriye İç Savaşı dolayısıyla evlerinden göç etmek zorunda kalan savaş mağduru sivil ve sığınmacılar için İdlib’in Killi 2 Bölgesi’nde 7.500 kişilik yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. İlk 4 etabını tamamlayarak 5. etap çalışmalarına başladığımız “Briket Ev ve Sosyal Yaşam Alanı” projemiz ile derme çatma çadırlarda zorlu hava şartları ve afetlerle mücadele eden ailelerin başlarını sokabilecekleri güvenli ve sıcak yuvalar inşa ediyoruz.

Beşir Derneği olarak İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde ve AFAD Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan “İdlib’in Yanındayız” kampanyası kapsamında İdlib’in Killi 2 Bölgesi’nde inşa ettiğimiz briket ev ve sosyal yaşam alanımızda ilk dört etap sonunda yaptığımız törenlerde yüzlerce aileye anahtarlarını teslim ettik.

Evlerini terk etmek zorunda kalıp çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren kimseler için sürdürdüğümüz briket ev projemizle birlikte bölgede bulunan Suriye Koordinatörlüğümüz aracılığı ile de gıda, giyim, yakacak ve ihtiyaç duyulan hemen her konuda Suriyeli sığınmacıların yardımına koşturmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda Kilis ve Reyhanlı’da bulunan lojistik depolarımız, aşevlerimiz ve günlük 100.000 ekmek üretim kapasiteli fırınımız ile de Suriye yardımlarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Suriye’nin İdlib, Azez, Etarip ve Eriha şehirlerinde bulunan paylaşım mağazalarımız ile de savaş mağduru ailelerin ihtiyaçlarını karşılayıp onlara destek olmak istiyoruz.

 
BRİKET EV BAĞIŞI

Suriyeli savaş mağduru sivil ve sığınmacıların insan onuruna yakışır bir şekilde hayatlarını sürdürmek için yaptığımız briket ev mahallemizin bağışlarınızla siz de büyümesine katkı sunabilirsiniz. Beşir Derneği’ne briket ev bağışı yapmak için Beşir Derneği online web sitesindeki online bağış bölümünden “Briket Ev (İdlib)” seçeneğinden dilediğiniz miktarda bağış gerçekleştirebilirsiniz. EFT veya Havale yoluyla bağışlarını ulaştırmak isteyen hayırseverler ise TR 1300 0100 0784 5746 1050 5106 Ziraat Bankası hesabına açıklama kısmında “Briket Ev” yazılı şekilde bağışlarını ulaştırabilirler.

BRİKET EVİN ÖZELLİKLERİ

Beşir Derneği’nin Suriye’nin İdlib’de devam eden briket ev projesi bünyesinde yapımları süren briket evlerin özellikleri şöyledir:

  • 40 m2 oturum alanı,
  • 2 oda,
  • Avlu,
  • Mutfak,
  • Banyo ve tuvalet
  • Su tankı ve su tesisatı
  • Foseptik altyapı 
  • Zemin ve tavanı beton kaplama 
  • PVC kapı ve pencere

Beşir Derneği tarafından İdlib’de yapılan briket evler ayrıca deprem ve diğer doğal afetlere dayanıklı olacak şeklide tasarlanmıştır. Evler ayrıca birbirine yakın olacak şekilde inşa edildiği için evlerin duvarlarının soğuk hava gibi olumsuz hava şartlarından etkilenmesi azaltılmaktadır.



 

BEŞİR DERNEĞİ BRİKET EV PROJESİ ÜÇÜNCÜ ETAP ÇALIŞMALARI
 

Suriye’nin İdlib kentinde devam eden çalışmalarımızda birinci ve ikinci etap çalışmalarımızı başarı ile sonuçlandırarak törenlerle etapların açılışını gerçekleştirdik. Beşir Derneği olarak ilk etap çalışmalarımızda 180, ikinci etapta ise 161 briket evi Suriyeli sığınmacıların hizmetine sunduk. Toplamda açtığımız 341 briket evin dışında mahallemizde çocuklar için parklar ve diğer yaşam alanları da hazırladık.



Beşir Derneği olarak toplamda 1.500 adet briket ev yapacağımız projemiz kapsamında 3. etap çalışmalarımızda başladık. AFAD koordinasyonunda yaptığımız faaliyetlerimizde, yeni bir mahalle kurulması için tahsis ettiğimiz İdlib’in Kemmune Bölgesi’ndeki gerekli altyapı çalışmaları ile 3. etap çalışmalarımıza devam ediyoruz.

SİZ DE BRİKET EV VE DİĞER TEMEL İHTİYAÇLAR BAĞIŞI YAPIN
 

Beşir Derneği Briket Ev Projesi’ne kısa mesaj (SMS) yoluyla destek vermek isteyen bağışçılarımız cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne SURİYE yazıp 4012’ye 20 TL, 4032’ye 10 TL veya 4042’ye 30 TL karşılığında gönderebilirler.

 
 
Sadaka-i Cariye Nedir?
 
Resûlullah Efendimiz (s.a.s.), “İnsan öldüğü zaman amelleri(nin sevabı) kesilir, üç amel hariç: Sadaka-i câriye, yararlanılan ilim ve ebeveynine dua eden sâlih evlât” buyurmuştur. (Müslim, Vasiyye, 14) ‘Sadaka-i cariye’ devamlı kullanılan sadakalardır. Hz. Peygamber (s.a.s.), ilim ve sâlih evlattan başka, sadaka-i cariye kabilinden olan; mescidin, yolcular için inşa ettirilen evin, insanların istifadesi için akıtılan suyun, sağlığı tam iken verilen malın sevabının ölümünden sonra da kişiye ulaşacağını müjdelemiştir. (İbn Mâce, Sünne, 20)


Fotoğraf Galerisi

Bağış Yap